Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

120 an dayanikli yangin baplarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda uslu yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması zorunlu olarak kabul edilmektedir.

Yapı çıkışlarında kullanılan baplar emeklevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar içeride mahsur kalabilir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı özellikle olmak üzere kullanım amacına ve kullanan nüfus nüshasına için tasarlanan bapdır. Aynı anda birgani insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu hileışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanımını da nakletmek, nite davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini risk teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın bapsı kesinlikle hizmet binalmalıdır? Yangın kapıları tertipli bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının hizmetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek bağırsakin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrol edilmesi, kapının dosdoğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin bek olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde olduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının muayene edilmesini mideerir. Hatta, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve emekaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Kanatlar içinde şayan yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı karınin destek plakaları mevcuttur.

Yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayıcı kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Yangın en muhataralı riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, âdem tahliye dürüstışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme şeşnda tutulması önemli ögönen taşımaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz safiha gereç kullanılabilir. Gine bu tip kapıda bir ölçün olmadığı sinein sac kalınlığı 1.0 mm yahut henüz rakik kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı öbür ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara bulmak mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin toplu halde yasevimliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedi gestalt önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler ortada;

Binalarda muayyen standartlarda görev alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page